top of page

CURSUS & Introlid

Surfen in Nijmegen? Jazeker dat kan! 

De inschrijvingen voor het introlidmaatschap zijn weer geopend! Weet je nog niet zeker of je windsurfen echt leuk vindt, maar heb je het altijd al een willen leren? Wordt dan introlid van Aeolus. Naast een halfjaar lidmaatschap krijg je ook een drie-daagse windsurf cursus waarbij onze instructeurs je de beginselen van het windsurfen zullen leren! Na afloop van de cursus kun je zelfstandig een windsurfset optuigen en windsurfen en ben je dus nog een halfjaar lid!  Zo heb je de tijd om je surfskills te verbeteren. Je doet mee als ieder ander lid binnen Aeolus en je kunt tijdens dit halfjaar gebruik maken van de spullen van Aeolus. Daarnaast ben je welkom bij de vele gezellige activiteiten, borrels en evenementen zowel op als naast het water.

Ben je geen student meer maar wil je toch een keertje komen surfen? Klik dan hier!

Wanneer?

We hebben op het moment twee geplande cursussen: een voorjaarscursus en de zomercursus net voor de introductieweek.

De zomercursus bestaat uit één weekend waarin er twee dagen les en een dag chillen bij zit. De najaarscursus is een grotere cursus die bestaat uit drie verschillende groepen op vrijdag, zaterdag of zondag. Je surft telkens op dezelfde dag; je zit dus in de vrijdag, zaterdag of zondag groep. De cursus duurt iedere dag van 12:00 uur tot +- 17:00, maar samen eten met de cursusgroep erna is vaak een optie.

Wees er snel bij, want de cursus zit snel vol!

De voorjaarscursus vindt plaats in augutus. De officiële data volgen.

 

Het volledige rooster van de voorjaarsscursus ziet er als volgt uit:

Vrijdaggroep
Zaterdaggroep
Zondaggroep
Lesdag 1
5 april 2024
5 april 2024
6 april 2024
Lesdag 2
12 april 2024
13 april 2024
14 april 2024
Lesdag 3
19 april 2024
20 april 2024
21 april 2024
Kosten?
  • Met sportkaart: €54,- 

  • Zonder sportkaart: €94,-
     

Wanneer je je inschrijving hebt voltooid, zullen de kosten automatisch van je rekening afgeschreven worden. Je mag tot 2 weken voor de eerste cursusdag kosteloos uitschrijven. Bij later afmelden of niet op komen dagen moeten we helaas toch kosten in rekening brengen.

Hoe?

Al het surfmateriaal voor de cursus, inclusief wetsuits en schoensel in alle maten, is aanwezig in onze clubhuizen. Je hoeft niets meer mee te nemen dan je zwemspullen, een handdoek en wat eten en drinken. We vertrekken vanaf de ingang van het universitair sportcentrum. We gaan in principe met de fiets, hoewel het soms ook mogelijk is om met een auto mee te rijden wanneer er genoeg plekken in auto’s zijn. Het zit niet inbegrepen bij de cursusprijs, maar vaak wordt er na de cursusdag nog met z’n allen gezellig gegeten bij iemand thuis of in een restaurantje ergens in Nijmegen voor wie houdt van extra gezelligheid!

Daarnaast vindt traditie getrouw op elke laatste cursusdag de potluck plaats, waarbij elke aanwezigen etenswaren van thuis mee neemt en deelt met de groep.

Cursistenweekend

Na afloop van alle cursus vindt een cursistenweekend plaats met alle cursisten van de vrijdag-, zaterdag- en zondaggroep. Voor de voorjaarscursus zal deze op 18 en 19 mei plaatsvinden. Met een groep instructeurs zullen we onze surf gear verplaatsen naar een externe locatie, zoals strand Horst. Hierdoor leer je het surfen op wateren met meer golven en leer je meer over de windsurfcultuur! Daarnaast camperen we gezellig met elkaar. Dus koop je tickets voor de cursus, zet deze data dan ook alvast in je agenda!

bottom of page